ZBVH E1 – FC Binnenmaas E2              3-2 (1-1)

Zonder een van onze topscoorders, Cristo was ziek, gingen op pad naar Zuid-Beijerland. Een echte topper stond op het programma.  Bij winst konden wij nog eerste worden.

De wedstrijd werd gespeeld op een goed bespeelbaar veld . Al vrij snel was het Jeppe die een grote kans kreeg maar zijn schot voorlangs ziet gaan. De eerste aanval van ZBVH levert gelijk een goal op. Vanaf de zijkant lijkt een onschuldig schot geen doel te treffen maar de bal schiet door en Dirk ziet de bal in de korte hoek in het doel verdwijnen. Dan proberen wij ook vanaf afstand hun keeper te verrassen. Schoten van Mark en Stef verdwijnen in de handen van de keeper.
We spelen goed en bouwen goed op vanaf de zijkanten via Dylan, Alon en Thom. De taktiek van ZBVH is de keeper de bal zo hard mogelijk naar voren te trappen om een snelle en behendige speler te bereiken.  Achterin houden ze standaard drie fysiek sterke spelers staan om onze veel scorende aanvallers tegen te houden.  Een aantal van ons zijn onder de indruk van deze grote spelers.

Dan wordt Stef aangespeeld, hij kapt zijn directe tegenstander uit en speelt de vrijstaande Jeppe aan die alle tijd heeft om zich om te draaien en binnen te schieten. Met deze 1-1 gaan we rusten.

In de tweede helft beginnen we met bijna een kans voor Stef. Net op het moment dat Mark hem in vrije positie wil aanspelen glijdt hij uit. ZBVH laat een speler op onze helft staan, die wacht alleen nog maar op ballen die van achteruit naar voren worden. ZBVH komt op 2-1 door een goed uitgevoerde counter.
Het maar hebben van maar een wissel speelt ons parten. Het continue omschakelen van verdedigen naar aanvallen kost veel kracht. Uit een hoekschop kopt Jeppe net naast. Tim omspeelt de ver uitgekomen keeper maar ziet zijn bal van de doellijn gekopt. Dan is het toch raak als Stef Jeppe kan aanspelen die simpel de 2-2 laat aantekenen. We zetten alles op alles om de 2-3 te maken maar het is ZBVH wat vlak voor tijd een vrije trap krijgt.
Deze lijkt ongevaarlijk omdat de bal op ongeveer 15 meter van het doel ligt maar deze wordt schitterend in de kruising geschoten door de spits die daarmee zijn derde doelpunt maakt.

Helaas geen eerste plaats in deze bekerpoule. ZBVH zullen we waarschijnlijk wel weer tegenkomen in de competitie. Dan kunnen we sportieve revanche nemen.

Rob Stols