FC Binnenmaas D1 door in de beker.

FC Binnenmaas D1 – Oude Maas D2 (0 – 1) 3 – 1

Vandaag staat de laatste wedstrijd van onze bekerpoule op het programma tegen de hekkensluiter Oude Maas D2 . Ondanks de vele regenval van gisteren gaat de wedstrijd door op het prima bespeelbare hoofdveld. Deze wedstrijd beginnen Cavin en Junior als wissel.

Na vorige week een prima 2e helft gespeeld te hebben begon deze wedstrijd zeer rommelig. We moesten wachten tot de 4e minuut dat Brent zijn eerste kans kreeg die hij echter naast schoot. Het was zelfs Oude Maas die zowaar een kans kreeg maar ook zij scoorden niet. In de 6e minuut gaf Brent een pass op Stijn die de bal voorlangs schoot. Nog geen minuut hierna was er een aardige combinatie van Jelle met Stijn die vervolgens de bal bij Brent bezorgde en die met een lob over de keeper de 1-0 probeerde te maken maar deze ging over. Dus zo hadden onze mannen ondanks de magere vertoning al 3 goede kansen gehad maar stond het nog steeds 0-0. Hierdoor dacht Oude Maas dat er misschien wel iets te halen viel bij Binnenmaas en probeerden enkele keren het doel te vinden maar ook zij wisten niet te scoren door naast te schieten en een redding van Jarmo. In de 9e minuut viel toch de 0-1, door geklungel achterin bij ons kon de spits van Oude Maas door de verdediging lopen en zo de 0-1 binnen schuiven. We hoopten dat door dit doelpunt onze jongens wakker zouden zijn maar niets bleek minder waar. Bij balbezit bleven we het veld klein houden en bij het bezit van de bal bij de tegenpartij maakten onze spelers het veld juist groot. Hierdoor bleef het rommelig en was er van opbouw geen sprake. Toch was er in de 14e minuut een goede voorzet van Stijn op Brent en zijn schot ging naast. Binnen een minuut was er een schot van Stijn die ook naast ging. Oude Maas hanteerde af en toe de lange bal maar door de slechte aanname bij ons kwam Oude Maas weer in balbezit en kwam er een diepe bal maar Jarmo komt goed zijn doel uit en onderschepte de bal. In de 19e minuut gaat Brent er op rechts langs en zijn voorzet op Stijn levert niets op. Even later schiet Brent nog op doel die hij had af moeten geven aan Wessel die er beter voorstond. In de 29e minuut komt Oude Maas er nog een keer gevaarlijk uit maar Jarmo kan de bal makkelijk tegenhouden. De eerste helft is bijna afgelopen en kenmerkt zich door slechte balaanname, slechte passing en slecht samenspel.

In de rust worden Jelle en Wessel gewisseld. Hierdoor komen er enkele verschuivingen in het veld en gaat Cavin rechtsback spelen en verhuist Tim naar de rechtsbuitenpositie. Junior komt linksbuiten te staan. We beginnen de 2e helft weer slap en door slordig balverlies achterin moet Jarmo ons redden om de 0-2 te voorkomen. Hierna meteen een uitval van Binnenmaas in de 31e minuut waarin Brent goed doorgaat met een voorzet op Junior en zijn schot wordt gepakt door de keeper. De volgende aanval is weer voor Binnenmaas waar Joey de Graaf een goede pass naar voren geeft maar weer redt hun keeper en staat het nog steeds 0-1. Komt dan toch eindelijk de 1-1 als er een overtreding op de rand 16 meter wordt gemaakt? Helaas, vrije trap gaat naast. De volgende aanvallen van Binnenmaas leveren ook niets op : schot van Stijn op de paal na een goede pass van Junior, diepe bal op Tim die opzij wordt gezet door de grote verdediger van Oude Maas. Nog steeds houden we het veld heel klein bij balbezit waardoor we het ons zelf moeilijk blijven maken en hierdoor niet ons goede voetbal kunnen laten zien en steeds balverlies lijden.

Door de goede instelling en inzet van Cavin ontstaat er een kans voor Stijn maar zijn schot was te slap om de keeper te verrassen. In de 47e minuut komt Wessel terug in het veld voor Naser en gaan we 1 op 1 spelen om te kijken of we nog een punt kunnen pakken. Door 1 op 1 te gaan spelen ontstaat er ruimte voor Oude Maas en komt er een uitbraak maar Jarmo redt ons weer. Zou dan toch onze eerste nederlaag in deze bekerpoule aanstaande zijn? In de 51e minuut komt dan toch gelukkig de 1-1. Joey Slijkhuis geeft een goede bal op Junior die een mooie actie heeft en een goede voorzet geeft op Brent die door een misverstand in de verdediging de 1-1 binnenschiet. Binnenmaas blijft op zoek naar de 2-1 en die komt er ook. In de 56e minuut is er een scrimmage voor het doel en Wessel schiet de bal op de paal waarna Stijn de 2-1 binnentikt. In de 58e minuut jaagt Junior goed door op zijn tegenstander en kan doorlopen richting het doel maar zijn schot gaat naast. In de laatste minuut gaat Brent goed door en loopt de verdediger eruit en gaat op de keeper af en schuift de bal langs de keeper en scoort zo de 3-1. Oude Maas mag nog aftrappen waarna de scheidsrechter meteen affluit. Einde wedstrijd. Door deze overwinning zijn onze jongens als eerste geëindigd in de bekerpoule en zijn ze ongeslagen gebleven. Een goede prestatie mannen. Toppie.

Na afloop van de wedstrijd kregen onze mannen nog een zakje chips met drinken incl. leuke vermelding voor de eerste plaats in de bekerpoule ( bedankt Karin en Hiljo) namens onze jongens.

Nu even afwachten waar we worden ingedeeld voor de competitie door de KNVB.

Ik zeg : 1e klasse here we come.

Ron