Kocatepe E1 – Binnenmaas E1                   Ruststand: 0-3    Eindstand: 1-6

Doordat vorige week de wedstrijd van onze tegenstander gestaakt was, gingen we enigszins ‘gespannen’ richting Rotterdam. Wat voor team en tegenstand konden we verwachten? Bij aanvang van de wedstrijd bleek alles wel mee te vallen en kon er lekker gevoetbald worden. De tegenstander was fysiek sterk en dit zorgde in het begin voor meer onrust bij ons doel dan bij het doel van Kocatepe. Gelukkig stond Stef zijn mannetje en hield hij zijn doel schoon. Voorin werd er rustig afgewacht op een kans en het duurde tot halverwege de eerste helft voordat er gescoord werd: Luka bracht Xavi in stelling en hij zette ons op een 1-0 voorsprong. De tegenstander bleef aandringen, maar onze E1 speelde zeer geconcentreerd waardoor het niet meer in de problemen kwam. Sander S stuurde zijn medespelers goed aan en dit gaf achterin rust. Uit een van de volgende aanvallen van Binnenmaas volgde het tweede doelpunt: Luka speelde vanaf links Sander M aan en deze had een hard schot in gedachten; in plaats daarvan raakte hij de bal nauwelijks, maar het rollertje verraste vriend en vijand: de bal hobbelde het doel in en zo werd de voorsprong verdubbeld: 2-0 voor Binnenmaas. Het laatste doelpunt van de eerste helft kwam van de schoen van Sander S; bij een corner van Finn belandde de bal voor zijn voeten en met een goed schot maakte Sander S er 0-3 van.

Na rust ging Binnenmaas op dezelfde voet door; het viel gedoseerd aan, gunde elkaar de bal en speelde met rust en vertrouwen. Dit leidde tot een doelpunt van Luka, op aangeven van Finn vergrootte hij de voorsprong naar 0-4. Hierna verdween (even) de concentratie bij Binnenmaas en kreeg Kocatepe meer kansen; uit een corner wisten ze zelfs te scoren en de achterstand terug te brengen tot 1-4. Verder dan dat liet Binnenmaas het niet komen; uit een voorzet van Sander M maakte Luka 1-5, raakte Finn nog de paal en was het Stan die een gekeerd schot van Sander M goed binnenschoot en de eindstand bepaalde op 1-6. Wederom een goed gespeelde wedstrijd met een dito resultaat!

Volgende week staat de laatste wedstrijd van deze bekerronde op het programma: thuis tegen Smitshoek E3. Zij hebben alleen van Feyenoord verloren en kunnen gezien worden als een zeer sterke tegenstander; gezien ons spel van vandaag kunnen we deze wedstrijd met vertrouwen tegemoet treden.

Trainer(s) E1.