Binnenmaas E1 – Spartaan ‘20 E4                    Ruststand: 2-1   Eindstand: 8-2

Van onze tegenstander van vandaag verwachtten we (trainers en spelers) niet al te veel; misschien daardoor begonnen onze jongens veel te slap aan de wedstrijd. Bij tijd en wijlen kwamen we wel bij het doel van de tegenstander, maar daar stond de keeper van Spartaan’20 een doelpunt in de weg. Binnenmaas liet zich meevoeren in het spel van de tegenstander, waardoor er niet of nauwelijks combinatiespel te zien was. Balverlies voorin leidde zelfs tot een goal van de tegenstander: Spartaan’20 doorkruiste het veld en door onvoldoende ingrijpen van onze kant stonden we ineens achter: 0-1. Zelfs de zeer goed spelende Sander S kon dit niet meer voorkomen. Hierna herpakte de E1 zich en begon te voetballen zoals we van ze gewend zijn. Dit leidde tien minuten voor rust tot een doelpunt van Sander M:1-1. Even voor rust kwamen we toch nog op voorsprong doordat Finn in tweede instantie de bal achter de keeper wist te krijgen: 2-1. Ondanks het goede spel net voor rust zochten we met deze (teleurstellende) tussenstand de kleedkamer op.

Tijdens de rust waren we het er allemaal over eens dat het beter moest en dit lieten onze jongens na rust direct zien: Sander M vergrootte met een goed schot de voorsprong naar 3-1. Niet veel later werd diezelfde Sander M vastgehouden en kreeg Binnenmaas een vrije trap: Finn nam plaats achter de bal en schoot deze beheerst in het doel: 4-1. Het was te zien dat deze snelle goals na rust de tegenstander geen goed deed; er was geen structuur meer te vinden in hun spel en opstelling. Binnenmaas maakte hier goed gebruik van, want na een één-tweetje van Kris en Stan krikte Stan de score verder op: 5-1 en deed Finn met zijn derde doelpunt van de ochtend (prachtig diagonaal schot) er nog een schepje bovenop: 6-1. Bij een van de volgende aanvallen van Binnenmaas werkte de keeper van Spartaan’20 een voorzet van Finn de bal in eigen doel:7-1. Deze stand deed meer recht aan het krachtsverschil tussen de teams; beide teams wisten uiteindelijk nog één keer te scoren: Sander M completeerde zijn hattrick uit een corner van Finn met een prachtige bicycle kick: 8-1. Nadat Sander S uitgevallen was met een blessure werd Finn door een speler van Spartaan’20 vol geraakt op zijn bovenbeen; hierdoor moest de E1 met een man minder de wedstrijd uit zien te spelen. Kris was met twee koppogingen nog dicht bij een treffer, net als Rick (paal)en Xavi (net naast), maar het was Spartaan’20 die de laatste goal van de wedstrijd maakte en de achterstand ‘verkleinde’ tot 8-2. Een dieptepass werd goed opgepikt door de aanvaller van Spartaan’20 en deze wist Stef met een prachtig schot te passeren.

Ondanks het matige begin van de wedstrijd hebben we toch weer een ruime overwinning weten te behalen; dit kwam met name door de goede inzet en instelling in de tweede helft. Volgende week wacht ons de lastige uitwedstrijd bij Kocatepe; beginnen we zoals we nu geëindigd zijn, dan moeten we ook die tegenstander ‘over de knie kunnen leggen’.

Trainer(s) E1.