FC Binnenmaas verliest voor de derde keer op rij, dit keer tegen WFB

FC Binnenmaas zit nog steeds in de hoek, waar de klappen vallen, want afgelopen zaterdag werd voor de derde keer op rij verloren, dit keer van WFB. FC Binnenmaas handhaafde zich op de 11e plaats, simpelweg omdat de 3 ploegen, die er nog onderstaan, alle gelijkspeelden. Wel hebben Rockanje en Den Bommel een wedstrijd minder gespeeld. Het is dus zaak dat FC Binnenmaas zich in de komende wedstrijden gaat herpakken om te voorkomen, dat nu al degradatievoetbal gespeeld gaat worden.

Al snel na het eerste fluitsignaal van Scheidsrechter De Winter werden de speelwijzen van de twee teams duidelijk. FC Binnenmaas zocht het in combinatievoetbal en WFB hanteerde frequent de lange bal. De eerste goede combinatie in de 7e minuut tussen Sebastiaan de Kruijff en Ricardo Rijcke van FC Binnenmaas eindigde in een voorzet op maat van deze laatste op Tim Vos. Vos kon ongehinderd inschieten, maar schoot jammerlijk naast. Gelijk daarna werd Simon Bremer van WFB in de diepte aangespeeld. Hij kon alleen ten koste van een vrije trap worden afgestopt. De indraaiende vrije trap vanaf rechts door linkspoot Joeri Melissant belandde buiten bereik van doelman Dilek op de onderkant lat. De rebound kon tot hoekschop worden verwerkt. In de 15e minuut was er een vergelijkbare situatie. De wederom indraaiende vrije trap vanaf rechts door Joeri Melissant kon doelman Dilek nog net met zijn rechter voet stoppen en ook de rebound van Stefan Nagtegaal was een prooi voor Senel Dilek. Na ongeveer 25 minuten spelen kreeg WFB langzamerhand steeds meer vat op het spel en dat leverde de nodige kleine kansjes op, onder andere voor Pascal Bezuyen van WFB. Zijn inzet kon echter ook weer door keeper Dilek onschadelijk worden gemaakt. De laatste kans in de eerste helft was echter voor FC Binnenmaas. Tim Vos werd in buitenspelpositie aangespeeld, maar hij mocht doorgaan. Zijn wat onbesuisde inzet belandde echter hoog in de ballenvanger De spelers stonden in de tweede helft nog maar amper op het veld of het was raak voor WFB. Aanvoerder Simon Bremer werd in de diepte aangespeeld en zijn inzet rolde tergend langzaam langs doelman Dilek in het doel: 0-1. In de 54e minuut werd Charlie de Graaf in de diepte aangespeeld. Doelman Eduard van Dam kon hem alleen maar afstoppen ten koste van een grove overtreding. De indraaiende vrije trap vanaf rechts van Desi Sanderse kon net voor de instormende Tim Vos door doelman Van dam worden weg gestompt. FC Binnenmaas gaf zich nog niet verloren en creëerde nog enkele kansen. In de 60e minuut kon doelman Van Dam van WFB een hard genomen vrije trap van Ricardo de Rijcke niet onder controle krijgen. Desi Sanderse kon echter net niet bij de bal om deze succesvol af te ronden. 3 Minuten later gaf Ricardo de Rijcke van FC Binnenmaas een bal diep op Tim Vos, maar deze werd door laatstgenoemde naast gekopt. Twee minuten later gebeurde toch, waar heel de Binnenmaas-aanhang bang voor was. Bij een rommelige situatie op de rand van de 16 meter tastte de verdediging van FC Binnenmaas mis en kon de nog maar 17-jarige Stefan Nagtegaal de bal in de uiterste hoek tikken: 0-2. FC Binnenmaas probeerde het daarna nog wel en ook WFB kreeg nog een goede kans, maar de stand veranderde niet meer.
FC Binnenmaas zal volgende week alles uit de kast moeten halen om de punten weg te kapen bij DBGC. Vorig seizoen werd daar nog kansloos met 6-1 verloren, maar DBGC is op dit moment ook nog niet in goede doen en heeft net als FC Binnenmaas ook slechts 3 punten.

Statistieken: FC Binnenmaas – WFB : 0 – 2 46e : 0 – 1 Simon Bremer 65e:  0 – 2 Stefan Nagtegaal Gele kaarten: Eduard van Dam, Joeri Melissant (beiden WFB)

Opstelling FC Binnenmaas: Senel Dilek, Harry Wierda, Lennert Kleijwegt (46: Thijs van Beek), Desi Sanderse, Marijn Goud (67: Lennart Monster), Sebastiaan de Kruijff, Leon van der Stel, Remco van der Stel, Ricardo de Rijcke (75: Lars Verhoeven), Tim Vos, Charlie de Graaf (83: Lennart Monster) 

Opstelling WFB: Eduard van Dam, Marco Orgers, Huib van Heest, Kevin Groenendijk, Gijsbert van Estrik, Eric Tanis, Marcel van Dam, Joerie Melissant, Simon Bremer, Pascal van Bezuyen, Stefan Nagtegaal ( 72:Yoerie Rietdijk)