FC Binnenmaas lijdt gevoelige nederlaag tegen Piershil en eindigt de wedstrijd met 9 man FC Binnenmaas heeft afgelopen zaterdag een gevoelige nederlaag geleden in en tegen Piershil. Piershil  won met 5-0 en de grote man was Edwin Bestebreur met maar liefst 4 treffers. Piershil boekte hiermee zijn eerste zege in het prille seizoen en komt in de stand op gelijke hoogte met FC Binnenmaas. FC Binnenmaas zal zich na 2 nederlagen op rij in 2 streekderby’s moeten herpakken.

FC Binnenmaas begon erg slap aan deze wedstrijd met enkele slechte passes. Dat leverde in de 2e minuut al een niet te missen kans op voor Piershil. Lennert Kleijwegt van FC Binnenmaas speelde de bal breed, precies in de voeten van Edwin Bestebreur van Piershil. Deze stuurde Alex van Dijk de diepte in, die weer de bal teruggaf aan Bestebreur. Zijn schot eindigde op de paal.
Hiervan ging echter geen waarschuwing uit voor FC Binnenmaas. Met slechte passes en slappe inzet verloor FC Binnenmaas duidelijk de strijd op het middenveld. In de 11e minuut schoot Weer Edwin Bestebreur net naast en in de 17e minuut ging doelman Senel Dilek van FC Binnenmaas bij een cornerbal in de fout door onder de bal door te springen. Mike Post van FC Binnenmaas kon echter de kopbal van Edwin Bestebreur op de doellijn keren. In de 21e minuut was het dan toch raak. Alex van Dijk van Piershil kon op rechts doorgaan. Hij gaf de bal voor op Edwin Bestebreur van Piershil, die ongehinderd op de doelman kon afstevenen en de 1-0 aantekenen. 4 minuten later was het alweer raak. Een slechte uittrap van doelman Dilek van FC Binnenmaas kwam precies in de voeten van een tegenstander. Deze lanceerde wederom Alex van Dijk, die wederom Edwin Bestebreur in stelling bracht: 2-0.

Pas in de 31e minuut kon de eerste serieuze aanval van FC Binnenmaas opgetekend worden. Ricardo de Rijcke van FC Binnenmaas kon de bal echter niet vol met zijn hoofd raken. Net voor rust dan weer een aanval van FC Binnenmaas. Remco van der Stel speelde Tim Vos aan. Deze draait goed weg van zijn tegenstander en haalt uit. De bal belandt echter recht in de handen van doelman De Koning van Piershil. Daarmee was de koek nog niet op, want na balverlies van FC Binnenmaas op het middenveld kon Alex van Dijk van Piershil op slag van rust ongehinderd op doelman Dilek afstevenen. Mike Post kon hem alleen maar onreglementair afstoppen, wat hem een rode kaart opleverde van de overigens goed leidende scheidsrechter Lier. FC Binnenmaas moest de tweede helft dus starten met 10 man en het opvallende was, dat FC Binnenmaas toen een kwartier lang de betere ploeg was. Dit leverde ook nog een tweetal serieuze kansen op. In de 53e minuut konden Tim Vos en Kevin Kuijer van FC Binnenmaas samen op Sjoerd Singor afstevenen. Hun combinatie lukte echter net niet. Twee minuten later wordt Tim Vos op het randje van buitenspel in stelling gebracht. Zijn schot kon echter net door Remon van der Pols van Piershil geblokt worden. In de 66e minuut was de wedstrijd gespeeld. Op links speelde Kevin Koesveld Harry Wierda uit en bediende Juriaan Linhout. Deze schoot onhoudbaar in de kruising: 3-0. In het restant van de wedstrijd kon doelman Dilek nog een harde inzet van Darwijn Pennock onschadelijk maken, maar tegen de goed geplaatste kopbal van Edwin Bestebreur was hij niet opgewassen: 4-0. En toen een minuut later Kevin Kuijer wegens een grove overtreding ook nog direct rood kreeg, was het voor FC Binnenmaas alleen maar zaak om de schade zoveel mogelijk te beperken. Toch lukte het Edwin Bestebreur om nog eenmaal te scoren, namelijk in de 83e minuut. Tekenend was dat scheidsrechter Lier al na 89 minuten officiële speeltijd afblies.
Voor trainer Mark Weel van FC Binnenmaas rest de schone opdracht om de kopjes van zijn spelers weer in de goede richting te krijgen voor de eerstvolgende competitiewedstrijd, op zaterdag 28 september om 14.30 uur thuis tegen WFB, dat 1 punt meer heeft behaald tot nu toe. Statistieken: Piershil – FC Binnenmaas:  5 – 0 21e: 1 – 0 Edwin Bestebreur 25e: 2 – 0 Edwin Bestebreur 66e: 3 – 0  Juriaan Lindhout 72e: 4 – 0 Edwin Bestebreur 83e: 5 – 0 Edwin Bestebreur Rode kaarten: Mike Post en Kevin Kuijer (beiden FC Binnenmaas) Gele kaarten: Desi Sanderse (FC Binnenmaas) en Wesley Koedam (Piershil)

Opstelling FC Binnenmaas: Senel Dilek, Harry Wierda, Lennert Kleijwegt, Mike Post, Sebastiaan de Kruijff, Leon van der Stel, Remco van der Stel, Desi Sanderse (85: Lennart Monster),Ricardo de Rijcke (63: Charlie de Graaf), Tim Vos, Kevin Kuijer Opstelling Piershil: Peter Konings, Darwijn Pennock, Remon van der Pols, Sjoerd Singor, Juriaan Lindhout, Wesley Koedam (74: , Alex van Dijk (46: Harman de Jonge), Pieter Batenburg, Kevin Koesveld, Edwin Bestebreur, Ricardo Hoogwerf