Fc Binnenmaas C1 – Spijkenisse C4:
Na een nacht met aardig wat regen was het nog even spannend of de wedstrijd door kon gaan. Maar gelukkig mochten we aantreden op het hoofdveld en het veld lag er prima bij! Het waaide wel behoorlijk maar de tegenstander van vandaag, Spijkenisse, besloot om eerst tegen de wind in te spelen.
Al snel in de wedstrijd gaf Daan een signaal af aan de tegenpartij met een schot op de paal. Niet veel later was het al wel raak! Nadat Max, in duel met 2 man, de bal had heroverd en daarna bij Daan bezorgde, passeerde Daan zijn man en schoot met links binnen! 1-0 De volgende aanval leverde gelijk weer een doelpunt op. Levi wist Daan te vinden en die wederom zijn tegenstander het bos in stuurde en zo de 2-0 kon binnen schieten. Met de wind in de rug bleven we de aanval zoeken en nadat een aanval op niets was uitgelopen, scoorden we toch. De doeltrap van de keeper werd gevangen door de wind. Chantal jaagde goed door op de verdediger en verraste de keeper knap in de korte hoek…. 3-0! Het team gaf het ijzersterke begin een vervolg want een aanval uit het boekje zorgde voor 4-0. Na goed opbouwen vanuit de verdediging, kwam de bal bij Levi. Die combineerde door het hart van de verdediging met Youri en zo kon Levi de 4-0 binnen schieten. En dit alles in het eerste kwartier!   Het team leek het wel prima te vinden want er werd steeds slordiger gespeeld. Dat leidde ook tot de eerste tegentreffer van het seizoen. Paul verkeek zich op een diepe bal en de spits kon door. Met een beheerste lob ronde hij keurig af, 4-1 dus. Iets later werd Mike van afstand getest, doordat een vrije trap van ruim 20 meter op het doel getrapt werd. Maar gelukkig wist hij hier wel raadt mee. De boys waren hierdoor weer wat wakker geschud leek het, want we gingen weer de aanval zoeken.
Na een overtreding rond de 16 meter kregen we een vrije trap. Raymond eiste de bal op en liet zien waarom. Met een pegel zette hij de 5-1 op het scorebord. Het volgende doelpunt kwam ook uit een vrije trap. Dit keer was het Daan die de bal neerlegde, ook rond de 16meter. Via de onderkant lat liet hij de doelman kansloos! Dit betekende alweer zijn 3e doelpunt deze morgen. Met 6-1 gingen we rusten. Ondanks de ruime voorsprong moest er toch beter gevoetbald worden. Dit kwam er in de 2de helft niet uit. De tegenstander deed er een schepje boven op en werd wat fysieker. Wij gingen hier in mee en dus werden er veel overtredingen gemaakt. De scheidsrechter hield het prima kort gelukkig.
De wedstrijd speelde zich vooral af op het middenveld. Weinig kansen over en weer. Een schot van Max was 1 van de weinige wapenfeitjes. Totdat Chantal de bal voor d’r voeten kreeg en vanaf een meter of 20 uithaalde. De keeper werd verrast en zo was het toch opeens 7-1. Vlak daarna dacht Paul, wat Chantal kan, kan ik ook. Ook hij probeerde het van afstand en de bal, mede dankzij de wind belandde hoog in het doel 8-1! De derde overwinning op rij betekende zoals afgesproken een traktatie van de trainers. Als ze zo door blijven gaan kan het weleens een duur seizoen worden voor de trainers ;-). Op naar volgende week!! De trainers