Binnenmaas E1 – DRL E2                               Ruststand: 7-0         Eindstand: 10-1 De tweede wedstrijd van de bekercompetitie stond gepland tegen de E2 van DRL. De tegenstander had vorige week verloren, dus zij hadden iets goed te maken. Hier viel echter weinig van te merken, want het was de E1 van Binnenmaas dat vanaf het begin het initiatief had. Dit resulteerde al snel in een doelpunt; Luka krulde met links de bal in de rechterbovenhoek. Niet veel later was het Sander M die de stand verdubbelde en de E1 op een 2-0 voorsprong zette. Binnenmaas zette veel druk op de bal en op de tegenstander en deze kwam dan ook eigenlijk niet aan voetballen toe. Hierdoor konden onze ‘verdedigers’ op de helft van de tegenstander voetballen. In een van de aanvallen die volgde kreeg Rick de bal en schoot van ver op doel; de bal leek voorlangs te gaan, maar Luka tikte met de punt van zijn schoen de bal binnen: 3-0. Alsof dat nog niet genoeg was, werd de score nog verder opgekrikt. Een schot van Xavi kreeg de keeper niet onder controle en Luka was er als de kippen bij om de 4-0 binnen te schieten. Er was eigenlijk maar één ploeg die de wedstrijd controleerde: Binnenmaas heerste op eigen helft èn op die van de tegenstander. Zo resulteerde een afgeslagen aanval in een corner voor de E1; Rick nam de hoekschop en Sander M zette zijn voet tegen de bal: 5-0. De moed zakte bij DRL in de schoenen, voetballend lukte er bij onze tegenstander niet veel meer. Nog voor rust werd de score verder uitgebreid. Stan wist namelijk tot twee keer toe van afstand te scoren en zo zochten we met een 7-0 tussenstand de kleedkamer op.
Na rust werden de aanvallende spelers achterin gepositioneerd en de verdedigende spelers dus voorin. Na een periode van gewenning was het Kris die een voorzet van Sander S promoveerde tot een doelpunt: 8-0. Het spel veranderde niet veel t.o.v. voor de rust; Kris maakte ook nog 9-0 door goed werk van de rest van het team. In één van de spaarzame aanvallen van DRL werd door onze verdedigers een overtreding gemaakt, waardoor de tegenstander een vrije trap kreeg op een gunstige positie. Ondanks het muurtje en een goed keepende Stef werd de bal prachtig achter onze keeper geschoten en zo hadden we te maken met ons eerste tegendoelpunt van de bekercompetitie: 9-1. Het slotakkoord van de wedstrijd kwam van de voet van Finn; met een prachtig afstandsschot bepaalde hij de eindstand op 10-1!

Een prima resultaat behaald door (wederom) prima samenspel. Volgende week zaterdag worden we verwacht bij Overmaas, eens zien of we de ‘winning flow’ voortzetten en ‘drie uit drie’ kunnen halen!?

Trainer(s) E1.