De Jonge Spartaan C2 – FC Binnenmaas C1

Na de wervelende start van vorige week was het vandaag vooral zaak om te kijken of iedereen op tijd zou komen. Half 8 vertrekken! Gelukkig was iedereen op tijd en konden we richting Middelharnis.

In de kleedkamer bleek iedereen wakker en scherp. Om 9.00 uur trapte we af op het hoofdveld, wat er uitstekend bijlag. Zonder de geblesseerde Bryan en Youri maar met de teruggekeerde captain Delano. Vanaf het begin van de wedstrijd namen onze jongens het heft in handen en werd er bij vlagen goed gecombineerd. De tegenstander hield goed stand en liet ook zeker zien te kunnen voetballen. Ondanks het overwicht resulteerde dit nog niet in doelpunten. Vaak was de eindpass net niet nauwkeurig genoeg waardoor de lange keeper van de tegenstander de bal kon oprapen. Uiteindelijk was het Max die door het midden mocht doorgaan, de keeper uitspeelde en kalm de bal in het doelschoot. Het doelpunt leek als opluchting te komen voor de ploeg en dit resulteerde in beter combinatie voetbal. Aan de andere kant viel er weinig te beleven, wel was er een goede kans voor de aanvoerder maar deze schoof de bal naast Mike. Vlak voor de rust was het Daan op rechts die Max wegstuurde en deze zet met een subtiel lobje de keeper te kijk en de 2-0 was een feit. Met deze stand gingen we de rust in. Na de pauze kwamen onze jongens vlammend uit de startblokken. Vanaf de aftrap ging Daan ervandoor op rechts en na een prima actie zette hij Levi vrij voor de keeper die wel raad wist met deze bal, 3-0! Een aanval vanuit het boekje. De tegenstander leek de hoop op te geven en bij een mogelijke aanval werd deze afgeslagen door onze stabiele verdediging. Daarna maakte we helaas kennis met de nieuwe KNVB regels, 10 minuten eruit bij een gele kaart. Wij kenden deze scheids nog van vorig jaar en wisten dat hij op zijn strepen stond. Voor het wegschieten van de bal kreeg onze Daan de gele kaart en mocht 10 minuten naar de kant. Geen man overboord maar wat een straf voor deze leeftijd! Gelukkig konden we het met 10 man ook opbrengen om te blijven voetballen en was het Levi die in de beruchte 16 meter ten val werd gebracht, strafschop! Zonder kaart????

Bob was degene die de bal opeiste, maar helaas voor hem en voor ons, plaatste hij de bal in de handen van de keeper. Kan gebeuren! Het leek alsof de tegenstander hier weer wat moed uitputte en ging ten aanval met een man meer. Echt gevaarlijk werd het niet en eindelijk waren de 10 minuten voor Daan voorbij. We waren weer compleet en na goed doorgaan op rechts van Max legde hij de bal panklaar voor Daan die bal met het hoofd beheerst binnen kopte, 4-0. In de laatste minuten bleven we opzoek gaan naar meer doelpunten maar ontbrak de scherpte bij de eindpass. Al met al een prima overwinning, met goed voetbal en de juiste spirit!
Op naar volgende week!

De Trainers