1FC Binnenmaas wint knap van Oude Maas: 1-0

FC Binnenmaas heeft de eerste competitiewedstrijd tegen Oude Maas met een knappe 1-0 overwinning weten te beëindigen. Het deed dit op eigen terrein. De wedstrijd stond eigenlijk in Poortugaal geprogrammeerd, maar het hoofdveld van Oude Maas was nog niet speelklaar door een grote onderhoudsbeurt. Matchwinner was Kevin Kuijer, die in de 27e minuut met een vlammend schot doelman Koen Morssink wist te verschalken.

Binnenmaas begon de wedstrijd fel, zat kort op de bal en liet goed combinatiespel zien. De tegenstander werd hierdoor op eigen helft teruggedrongen. Toch was de eerste kans voor Oude Maas. Todd Wijnstekers kon van 10 meter afstand uithalen, maar doelman Senel Dilek van FC Binnenmaas redde bekwaam. Een minuut later haalde Ricardo de Rijcke van FC Binnenmaas uit en doelman Morssink wist de van richting veranderde bal maar met moeite over zijn doel te tikken. In de 26e minuut was er slordig balverlies van FC Binnenmaas. Spits Wilson van Klooster van Oude Maas speelde doelman Dilek uit, legde de bal kort voor, maar Remon van Prooijen van Oude Maas aarzelde zolang, dat keeper Dilek de bal met een katachtige redding alsnog uit zijn doel wist te rammelen. Direct daarna, in de 27e minuut kwam de bal bij toeval bij Kevin Kuijer van FC Binnenmaas, die alleen op doelman Morssink van Oude Maas kon afstormen. Terwijl iedereen verwachtte dat hij zou proberen de doelman te omspelen, haalde Kuijer vernietigend uit en liet de doelman kansloos: 1-0 voor FC Binnenmaas. In de 33e minuut viel er weer een kansje te noteren voor FC Binnenmaas. Remco van der Stel zette vanaf rechts goed voor, maar Kevin Kuijer kopte de bal jammerlijk in de handen van doelman Morssink. De tweede helft begon tumultueus. In de 48e minuut was er een foute beslissing van de assistent scheidsrechter van Oude Maas, de heer Heezen. Kevin Kuijer van FC Binnenmaas talmde wat met de bal en dat duurde Jeroen Oster van Oude Maas kennelijk te lang, die hem precies voor de ogen van de uitstekende leidende scheidsrechter D. Kaijen natrapte. Daar stond uiteraard maar een straf op: een rode kaart en Oude Maas moest de wedstrijd met 10 man vervolgen. Toch was dit in de rest van de wedstrijd amper merkbaar. Oude Maas, gebrand op een tegentreffer, bleef de aanvallende ploeg en wist ook nog enkele kansen te creëren. FC Binnenmaas kon daar slechts enkele schaarse aanvallen tegenover zetten. In de 55e minuut kreeg Patrick Struyk de bal diep aangespeeld en er was een stevige ingreep van doelman Dilek nodig om deze kans te verijdelen. In de 67e minuut gaf Gianluca Been (zoon van Mario Been) vanaf rechts goed voor op Todd Wijnstekers (de zoon van Benny Wijnstekers). Deze haalde snoeihard uit, maar het schot spatte uiteen op de lat boven doelman Dilek. Pas in blessuretijd wist FC Binnenmaas nog een kans te creëren. Charlie de Graaf ging op rechts goed door en gaf een goede voorzet op Lennart Monster, maar zijn inzet was net te zacht. Het laatste wapenfeit viel in de 93e minuut te noteren. Vanuit een scrimmage kon Cas Leenders van Oude Maas keihard uithalen, maar de lat redde FC Binnenmaas.

Zaterdag 14 september speelt FC Binnenmaas weer thuis in de eerste regioderby tegen NBSVV uit Nieuw-Beijerland.

Statistieken: FC Binnenmaas – Oude Maas: 1 – 0 27: 1 – 0 Kevin Kuijer

Rode kaart: Jeroen Oster (Oude Maas) Gele kaarten: Dempsey Andrade Varela, Cas Leenders, Collin Goudt, Gianluca Been (Oude Maas) en Charlie de Graaf, Ricardo de Rijcke (FC Binnenmaas)

 

Opstelling FC Binnenmaas: Senel Dilek, Harry Wierda, Lennert Kleijwegt, Mike Post (46: Desi Sanderse), Sebastiaan de Kruijff, Leon van der Stel, Remco van der Stel (46: Charlie de Graaf), Ricardo de Rijcke, Tim Vos, Kevin Weij, Kevin Kuijer (88: Lennart Monster)

Opstelling Oude Maas: Koen Morssink, Brian Strang, C. Da Silva, Jeroen Oster, Dempsey Andrade Varela (63: Cas Leenders), Gianluca Been, Todd Wijnstekers, Remon van Prooijen (36: Darragh Zondervan), Wilson van Klooster, Patrick Stryk (58: Jeffrey Sequeira), Collin Goudt