Barendrecht E3 – Fc Binnenmaas E1               Ruststand: 0-7     Eindstand: 0-11

Tijdens de transferperiode hebben we twee spelers (Cristo en Thom) zien vertrekken naar de E2.  Gelukkig hebben we ons team ook kunnen versterken met Sander Maijers, zodat we ook dit seizoen met negen spelers starten.

De eerste wedstrijd van de bekercompetitie stond gepland bij en tegen de E3 van Barendrecht. Met de wedstrijden tegen hun E8 van vorig seizoen in het achterhoofd verwachtten we een zeer sterke tegenstander. Doordat Stef en Kris nog op vakantie waren, hadden we Dirk (E2) ingeschakeld om ons doel te verdedigen.

Vanaf de aftrap bleek dat onze verwachting onterecht was; dit team was veel minder sterk als we hadden gedacht. Dit bleek na enkele minuten toen Rick van afstand (met links!) op doel schoot en de bal tussen de verdedigers door het doel in ging. Niet veel later was het Sander S die met een geplaatst afstandsschot de stand op 0-2 bracht.

Barendrecht probeerde wel het een en ander, maar doordat onze spelers zeer fel waren, overal bovenop zaten en de tegenstander weinig ruimte gaven, ging hier weinig dreiging van uit. Nog voordat een kwart van de wedstrijd voorbij was, was deze wel gespeeld. Luka en Xavi (hard diagonaal schot van afstand) hadden ook weten te scoren en de tegenstander gedemotiveerd. Dit kwam met name ook door het zeer goede combinatiespel van alle spelers. In het vervolg van de eerste helft wisten Luka, Sander M en nogmaals Luka de ruststand op te krikken naar 0-7!

Na rust werd het zaak om het niveau van de eerste helft terug te vinden en vast te houden, dit was echter niet gemakkelijk. De tweede helft was helaas niet zo goed als de eerste, maar dat is logisch als je met zo’n grote voorsprong de rust in gaat; zelfs op Eredivisieniveau is dat nog lastig. Onze spelers gingen (wat) meer voor eigen eer en succes; hierdoor werd er veel en vaak van afstand geschoten, dit was echter te vaak zonder succes. Zowel Finn als Stan hadden gehoopt nog een doelpunt te maken, maar beide hadden geen geluk in de afronding. Luka en Sander M scoorden na rust allebei nog twee keer. Ook Dirk had af en toe iets te doen, maar wist met goed keeperswerk zijn doel schoon te houden waardoor we met een 0-11  eindstand het veld afliepen. Waarschijnlijk is het voor de scheidsrechter iets te snel gegaan allemaal, want hij noteerde een 0-10 eindstand, maar ach, wie maalt daar nog om J.

Volgende week zaterdag is onze eerste thuiswedstrijd. Deze tegenstander kennen we van vorig seizoen, maar zo makkelijk als tegen Barendrecht zal het niet gaan! Zien we dezelfde inzet als tijdens de eerste helft, dan moet een goed resultaat tegen DRL E2 zeker haalbaar zijn.

Trainer(s) E1.