d1 3108Goede start D1 met klinkende overwinning

De D1 bestaat voorlopig uit : Junior van Esch, Joey de Graaf, Wessel van Haren, Jarmo Hartgers, Hessel Jongkoen, Tim van Meijeren, Stijn Remmers, Naser Safarali, Joey Slijkhuis, Rune Toet, Cavin Veltenaar, Jelle de Vries en Brent Vugts. De begeleiding bestaat uit trainer-coach Martijn Kooiman, assistenten Cees Jongkoen en Hiljo Hartgers en stagiair Mandy Schelkers. Samen gaan we er een mooi seizoen van maken. Alle ingrediënten daarvoor zijn aanwezig.

31/8 vv Strijen D1 – FC Binnenmaas D1 (0 – 5) 1 – 6

Na 4 trainingen en nog geen vriendschappelijke wedstrijd gespeeld te hebben stond de derby tegen Strijen op het programma. Strijen had een kleine voorsprong omdat ze al een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld hadden. Na een uitgebreide bespreking waar de speelwijze uitgelegd werd kon de warming up op het kunstgras beginnen. Hessel is onze aanvoerder. Om 9.45 uur fluit de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Wij beginnen met goed combinatiespel Strijen te bestrijden. In de 3e minuut geeft Brent de bal voor. De inkomende Wessel schiet de 0 – 1 binnen. Even later geeft Joey een uitstekende steekbal, maar de kans wordt gemist. Na goed doorzetten van Jelle komen we weer in balbezit en gaan we weer goed combineren. In de 15e minuut krijgt Strijen een grote kans op de aansluitingstreffer. Het is Cavin die keeper Jarmo te hulp schiet en de bal van de lijn haalt. Een mooie aanval door het midden levert een mooie schietkans op van Brent. In de 20ste minuut neemt Wessel de hoekschop van links. De afvallende bal komt bij Naser die met een hard geplaatst schot de 2 – 0 maakt.

Even later wordt door een eigen doelpunt het 0 – 3. Junior verdeelt het spel. Dat hij ook kan scoren bewijst hij met een mooie goal waardoor het 0 – 4 wordt. Vlak voor de rust schiet Joey op het doel. De afvallende val bal is voor Brent en hij maakt de 0 – 5. In de rust nog even wat zaken besproken. Brent en Jelle maken plaats voor Stijn en Tim. We beginnen wat onrustig aan de 2e helft. Hierdoor komt Strijen wat beter in de wedstrijd. Het zorgt ervoor dat ze de 1 – 5 kunnen scoren. In de 8e minuut wordt een goede combinatie afgerond met een fraai schot van Junior. Deze raakte onderkant lat. En volgens ons was het een doelpunt maar de scheidsrechter liet doorspelen. In de 15e minuut een combinatie van Stijn en Junior. De bal komt bij Wessel die de 1 – 6 maakt. Ons laatste wapenfeit komt van Junior. Hij schiet de bal op de paal. Eindstand 1 – 6. Een mooi begin van de competitie.

Hiljo (met dank aan de vader van Cavin)